Gietijzeren pannen & vinyl

Gietijzeren pannen & vinyl

Wat hebben gietijzeren pannen en vinylplaten gemeen? Ik vind het in ieder geval tof om te koken met de muziek aan. Liefst lekker luid… 😉

Brocantes, antiek- en curiosamarkten

Niet alleen vintage gietijzeren pannen vind ik tof, maar ook oude(re) grammafoonplaten. Al zo’n 20 jaar koop ik al mijn muziek op vinyl.

Gietijzeren pan uit zowat dezelfde tijd als de muziek. Gezellig toch?

Aangezien ik de pannen nog wel eens naar deze of gene brocante, antiek- of curiosamarkt sleep, leek het me leuk om een keer cookware en vinylware te combineren. Deze kans deed zich bij uitstek voor tijdens de brocante “Klein Frankrijk” op zaterdag 18 mei 2019!

Klein Frankrijk

Deze markt in recreatieoord Binnenmaas (Zuid-Holland) wordt twee keer per jaar georganiseerd en staat garant voor die markante Franse brocantesfeer, die je vast wel kent van je vakantie in La Douce France.

Klein Frankrijk: fijn schatgraven voor je huis of tuin!

Lekker struinen langs de exposanten die hun beste vintage beentje hebben voorgezet. Ik heb van alles gezien! Van oud, ongebruikt landelijk tafellinnen tot een glimmende Motobecane racefiets in concoursstaat, en van een elegant palissander sieradenkastje tot een nostalgisch hobbelpaard voor de kleintjes. Enfin, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen. En de regels zijn – terecht – streng: GEEN nieuwe waar, enkel tweedehands goederen. Een goede zaak! Dit komt het niveau van deze goedbezochte buitenmarkt zeer ten goede.

French musique pop

Naast exotica uit Afrika en Latijns-Amerika, hou ik van Franse popmuziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Op incidentele hits van geijkte artiesten na kennen we in Nederland de Franse scène pop niet of nauwelijks. Maar wat een rijke popgeschiedenis! En vaak “très cool“! Dus voor de bezoeker en liefhebber van de Franse brocante-atmosfeer heb ik eens eventjes een fijne selectie gemaakt.


Une séléction musicale en vinyle…

Dus ja, dan is het te gek om ook vintage Franse vinylplaten uit te stallen te midden van vintage gietijzeren pannen van Franse makelij. Het beste van twee werelden!

Alleen de hoezen al…! 🙂