Verwarm de oven voor op 180℃
Hak of stamp de 100 gram gemengde noten grof en hou een deel apart om op het laatst over de koek te verdelen
Meng de noten met de overige droge ingrediënten in een ruime mengkom
Meng 100 gram pindakaas, 6 el water en de 4 el extra vierge olijfolie in een apart kommetje
Roer het pindakaasmengsel beetje bij beetje bij de droge ingrediënten en meng gelijkmatig met een vork of natte handen. Voeg evt. extra water en/of olie toe indien te droog. Het mengsel moet zoveel mogelijk samenhangen.
Smeer de binnenkant van de pan lichtjes met olijfolie in en bestuif met de volkoren tarwemeel
Doe het mengsel in de gietijzeren koekenpan. Ja, het valt uit elkaar. Maak er in de pan weer een geheel van, druk overal stevig aan en zorg dat het mengsel overal ongeveer even dik is. Ik gebruik de bolle kant van een lepel om het aan te drukken
Strooi de overgebleven noten over het koekmengsel en druk deze ook goed aan
Zet de gietijzeren koekenpan in het midden van de oven en bak 20 à 25 minuten
Haal de hete pan uit de oven en laat afkoelen
Haal de koek uit de pan en leg op een bord of plank. Breek of snij in tien gelijke brokken
Luchtdicht afgesloten zeker wel twee weken houdbaar