Ga terug
Vezelrijke koek in gietijzeren GAER koekenpan

Gezonde vezelrijke granola brokken

Gezonde,gebakken koek of granola van onder andere pindakaas, volkorentarwemeel ennoten. Tjokvol voedingsvezels. Eenvoudig te maken in je gietijzeren koekenpan. Eet als tussendoortje of bij het ontbijt!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Bijgerecht, Diner
Keuken Mediterraan, Nederlands
Porties 10 personen

Equipment

  • 1 gietijzeren GAER koekenpan No.8
  • 1 mengkom ruim
  • 1 kommetje
  • 1 lepel
  • 1 vork

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren tarwemeel
  • 100 gram gemengde noten ongebrand,ongezouten
  • 50 gram lijnzaad evt. zelf in vijzel breken
  • 15 gram sesamzaad
  • 1 el psyllium
  • 100 gram pindakaas
  • 4 el olijfolie extra vierge of iets meer naar behoefte
  • 6 el water of iets meer naar behoefte

Instructies
 

  • Verwarmde oven voor op 180℃
  • Hak of stamp de 100 gram gemengde noten grof en hou een deel apart om op het laatst over de koek te verdelen
  • Meng de noten met de overige droge ingrediënten in een ruime mengkom
    Droge ingrediënten voor vezelrijke koek in ruime mengkom
  • Meng"100,"6 en de"4 in een apart kommetje
  • Roerhet pindakaasmengsel beetje bij beetje bij de droge ingrediënten en menggelijkmatig met een vork of natte handen. Voeg evt. extra water en/of olie toeindien te droog. Het mengsel moet zoveel mogelijk samenhangen
  • Smeer de binnenkant van de pan lichtjes met olijfolie in en bestuif met de volkorentarwemeel
    Bestuif gietijzeren GAER pan met tarwemeel
  • Doe het mengsel in de gietijzeren koekenpan. Ja, het valt uit elkaar. Maak er in de pan weer een geheel van, druk overal stevig aan en zorg dat het mengsel overal ongeveer even dik is. Ik gebruik de bolle kant van een lepel om het aan te drukken
  • Strooi de overgebleven noten over het koekmengsel en druk deze ook goed aan
    Vezelrijke koek in gietijzeren GAER koekenpan
  • Zet de gietijzeren koekenpan in het midden van de oven en bak de granola 20 à 25 minuten
  • Haalde hete pan uit de oven en laat afkoelen
  • Haalde koek uit de pan en leg op een bord of plank. Breek of snij in tien gelijke brokken
  • Luchtdicht afgesloten zeker wel twee weken houdbaar

Notities

Opleuken & oplekkeren

Doe een portie 's ochtends als ontbijt door de yoghurt (en drink er water bij!) met vers fruit. Of neem een stuk als hét gezonde tussendoortje.
Trefwoord gietijzeren koekenpan, vegan