Ga terug
Geroosterde pompoen fetaspread met brood en gietijzeren GAER koekenpan

Geroosterde pompoen met fetaspread

Gezonde, geroosterde, zoete pompoen met friszure fetaspread voor op brood. Eenvoudig groentebeleg en snel te maken in je GAER Cookware gietijzeren koekenpan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang lunch
Keuken Fusion
Porties 4

Equipment

  • 1 gietijzeren GAER koekenpan No.8
  • 1 lepel
  • 1 kwastje
  • 1 kom dessertschaaltje
  • 1 spatel
  • 1 vork

Ingrediënten
  

  • pompoen 8 à 10 slices = halve maantjes (zie foto) van 1 cm dik
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 100 gram feta
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel yoghurt of hüttenkäse
  • ½ eetlepel gochugaru gochugaru = Koreaanse chilivlokken of gebruik chilipoeder of andere chilivlokken of -peper
  • 2 eetlepel verse peterselie paar takjes fijngesneden
  • 2 el extra vierge olijfolie of iets meer naar behoefte
  • 4 sneden brood vers en knapperig

Instructies
 

  • Zet de GAER koekenpan in de oven en verwarm deze voor op 200℃.
  • Snijd de pompoen eerst doormidden, verwijder de zaden met de lepel en snijd dan ca. 8 à 10 pompoenslices, halve maantjes van hooguit 1 cm dik. Bewaar de rest van de pompoen in de koeling.
  • Leg de pompoenslices in stervorm in de gietijzeren pan en vet ze met behulp van het kwastje in met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met peper en zout
  • Meng ondertussen met een vork 100 gram feta, 2 eetlepel verse peterselie, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepel yoghurt, ½ eetlepel gochugaru en de 2 el extra vierge olijfolie in een apart kommetje. Voeg eventueel peper en zout toe.
  • Zet de gietijzeren koekenpan in het midden van de oven en bak 25 minuten of totdat de pompoenmaantjes gaar zijn.
  • Haal de hete pan uit de oven en laat de pompoen ietwat afkoelen, eventueel op een bord of rooster. Gebruik de spatel.
    Geroosterde pompoenslices uit de oven in GAER gietijzeren koekenpan
  • Besmeer knapperig, vers brood royaal met de 100 gram fetaspread en beleg met twee pompoenslices. Bestrooi met peterselie en een extra snuif gochugaru.

Notities

Opleuken & oplekkeren

Koriander in plaats van peterselie. Bestrooi met grof gehakte walnoten.
Trefwoord gietijzeren koekenpan, groentebeleg, pompoen, vegetarisch